Ana Sayfaya Dön

Teknoloji Kulübü Yaşlılar İçin Ücretsiz Eğitim Başlatıyor

Yaşlılar İçin Teknoloji Eğitimi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) bünyesinde faaliyet gösteren Teknoloji Kulübü, 50 yaş ve üzeri vatandaşlar için özel olarak tasarlanmış ücretsiz teknoloji eğitimlerine başlıyor. Program kapsamında akıllı telefon kullanımı, internet ve sosyal medya, e-devlet hizmetleri ve çevrimiçi bankacılık gibi günlük hayatta faydalı olacak teknolojik bilgiler verilecek.

Eğitimler, İBB'nin İstanbul genelindeki 15 farklı kültür merkezinde gerçekleştirilecek. İlk etapta 1000 vatandaşın faydalanması planlanan eğitimler için kayıtlar yarın (17 Haziran) başlayacak.

Eğitim Programının İçeriği

İBB Teknoloji Kulübü Koordinatörü Mehmet Aydın, eğitim programının özellikle yaşlı vatandaşların günlük hayatlarını kolaylaştırmak amacıyla tasarlandığını belirtti. Program şu konuları kapsıyor:

• Akıllı Telefon Kullanımı: Temel işlevler, mesajlaşma, arama yapma, fotoğraf çekme ve düzenleme
  • İnternet ve Sosyal Medya: Güvenli internet kullanımı, arama motorları, sosyal medya uygulamaları
  • Dijital Güvenlik: Şifre oluşturma, dolandırıcılıklardan korunma, güvenli alışveriş
  • E-Devlet Hizmetleri: E-devlet şifresi alma, randevu sistemleri, sağlık ve emeklilik işlemleri
  • Çevrimiçi Bankacılık: Temel bankacılık işlemleri, fatura ödemeleri, para transferi
  • Video Görüşme Uygulamaları: Ailelerle ve sevdikleriyle iletişim kurma

Eğitimler Nasıl Olacak?

Eğitimler haftada iki gün, 2'şer saat olacak şekilde, toplamda 4 hafta sürecek. Kursiyerlere ücretsiz ders materyalleri ve basılı rehberler verilecek. Ayrıca eğitim sonrasında da bir ay boyunca teknik destek sunulacak.

Her eğitim grubu maksimum 15 kişiden oluşacak ve her katılımcıya bir eğitmen rehberlik edecek. Eğitimler uygulamalı olarak gerçekleştirilecek ve katılımcıların kendi akıllı telefonları veya tabletleri ile gelmeleri istenecek. Cihazı olmayan vatandaşlar için eğitim süresince kullanmaları amacıyla tabletler temin edilecek.

"Teknoloji artık hayatımızın her alanında. Ancak 50 yaş üstü vatandaşlarımız bazen bu hızlı değişime ayak uydurmakta zorlanabiliyor. Amacımız, onların da dijital dünyadan geri kalmamaları, çocukları ve torunlarıyla aynı dijital dili konuşabilmeleri, hayatlarını kolaylaştıracak uygulamaları kullanabilmeleri."

— Mehmet Aydın, İBB Teknoloji Kulübü Koordinatörü

Kayıt ve Katılım Koşulları

Programa katılmak için şu koşullar gerekiyor:

• 50 yaş ve üzeri olmak
  • İstanbul'da ikamet etmek
  • Programa düzenli katılım sağlayabilmek

Kayıtlar yarın (17 Haziran) saat 10:00'da başlayacak ve şu kanallardan yapılabilecek:

• İBB'nin resmi web sitesi (www.ibb.istanbul)
  • ALO 153 İBB Beyaz Masa hattı
  • İBB Kültür Merkezleri'nin danışma masaları

Eğitim Verilecek Merkezler

Eğitimler şu merkezlerde gerçekleştirilecek:

Avrupa Yakası:

• Bakırköy Kültür Merkezi
  • Beylikdüzü Yaşam Merkezi
  • Fatih Kültür Merkezi
  • Beyoğlu Kültür Merkezi
  • Küçükçekmece Sefaköy Kültür Merkezi
  • Esenyurt Kültür Merkezi
  • Şişli Nazım Hikmet Kültür Merkezi

Anadolu Yakası:

• Kadıköy Halk Eğitim Merkezi
  • Ataşehir Kültür Merkezi
  • Maltepe Türkan Saylan Kültür Merkezi
  • Kartal Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi
  • Pendik Kültür Merkezi
  • Üsküdar Kültür Merkezi
  • Beykoz Kültür Merkezi
  • Çekmeköy Kültür Merkezi

Katılımcıların Görüşleri

Benzer bir pilot programı tamamlayan 67 yaşındaki Ahmet Yılmaz, "Torunlarımla artık daha iyi anlaşabiliyorum. Onlar bana mesaj attığında cevap verebiliyorum, görüntülü konuşabiliyorum. Hatta onlara akıl verebildiğim zamanlar bile oluyor" dedi.

72 yaşındaki Ayşe Kaya ise, "Artık e-devlet üzerinden emekli maaşımı sorgulayabiliyorum, hastane randevumu alabiliyorum. Bankaya gitmek yerine faturalarımı ödeyebiliyorum. Bu kursu herkese tavsiye ederim" şeklinde görüş bildirdi.

Daha fazla bilgi için www.ibb.istanbul/teknoloji adresini ziyaret edebilir veya 153 numaralı telefonu arayabilirsiniz.